yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bandajlı olarak değişir.

Panik pas sebebiyle kucakerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı çın iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok zahmetsiz ve hızlı bir şekilde evgin çıkış örgülabilir.

Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Bapsı taban amacı insanların dokunca gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir diğeri de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesme merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmalıdır. Genellikle mühür veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Tertibat Odası Yangın Bapları : Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının katı aralık otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapısı camlı kabil.

Firmamız ile yapacağınız işlerde, bizler sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen uygulayım bilimi ile yasal zorunlulukları da anlayış ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını esenlıyoruz.

Binalarda muayyen standartlarda yer alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı altında Yangın Merdiveni Kapısı toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Her yangın merdiveninin her iki kanatında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet engellemek üzere örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına ne olan ambiyans dürüstışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlar.

Yangın Kapısı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla beraberinde oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu kondisyon hayat kaybı olmaması midein önemlidir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page